Arsenal in de rij voor Portugese tiener Matchoi Djalo


Arsenal staat in de rij voor Pacos Ferreira-tiener Matchoi Djalo, meldt The Sun.

De 18-jarige debuteerde in het eerste elftal tijdens het seizoen 2019/2020, maar hij kwam sindsdien slechts tot acht wedstrijden voor zijn club.

Ondanks de beperkte blootstelling, heeft hij de Gunners-radar opgevangen door zijn prestaties voor de reserves en de Portugal Under 19s.

Hij is beschikbaar voor slechts £ 1 miljoen. The Gunners zien hem als een langetermijnperspectief.

Sportlens weergave:

The Gunners hebben onlangs succes gevonden in hun academie met Bukayo Saka en Emile Smith Rowe die opvielen bij de selectie van het eerste team.

Folarin Balogun is een speler om op te letten voor deze termijn. Er zijn nog een aantal andere jongeren, die de komende jaren het niveau kunnen halen.

Djalo is een linksbuiten van beroep, maar hij speelde ook als tweede spits. Hij kan ook op een aanvallende middenveldpositie opereren.

Zijn veelzijdigheid heeft misschien de aandacht getrokken van de verkenners van Gunners. Hij zou kunnen worden toegevoegd aan de getalenteerde pool van spelers op de Hale End-academie.

Gunners-baas Mikel Arteta heeft een langetermijnplan in gedachten en de club onderzoekt jonge spelers met ervaring in de transferperiode.

Ze hebben Nuno Tavares en Albert Sambi Lokonga (beiden 21) getekend, terwijl Ben White (23) naar verwachting de komende dagen zal toetreden.

Hoewel de club de selectie van het eerste elftal wil verbeteren, lijkt de focus ook te liggen op het werven van kwaliteitstalent voor de jeugd.

Statistieken van Transfermarkt.com

Lees: Bayern München en Manchester United willen Everton linksback Thierry Small.

Posted By : Unitogel