Arsenal plant nieuw bod van £ 30 miljoen op Sheffield United-doelman Aaron Ramsdale


Arsenal plant een nieuw bod om Sheffield United-doelman Aaron Ramsdale deze zomer vast te leggen, meldt talkSPORT.

The Gunners zijn op zoek naar een nieuwe back-up keeper om Bernd Leno van concurrentie te voorzien, en Ramsdale is naar voren gekomen als het belangrijkste doelwit.

Ze zijn al gefaald met een paar biedingen op de Engelsman en zijn nu bereid om een ​​hernieuwd bod te doen ter waarde van £30 miljoen.

Sportlens weergave:

The Gunners hadden eerder dit jaar Mat Ryan als back-up doelman toen hij de tijdelijke overstap maakte van Brighton & Hove Albion.

Ze wilden hem graag definitief vastleggen, maar hij kwam bij Real Sociedad nadat hij verzekerd was van een beginnende rol.

Met het gebrek aan vertrouwen in Alex Runarsson is de club actief op zoek naar een nieuwe plaatsvervanger voor Leno, en Ramsdale lijkt het belangrijkste doelwit.

De 23-jarige had vorig seizoen een savepercentage van 70,7 in de Premier League, wat veel beter was dan Leno’s gemiddelde van 69,2.

Desondanks was Ramsdale kwetsbaar voor schoten van buiten het strafschopgebied en kreeg hij gedurende de hele campagne 15 doelpunten tegen uit dergelijke situaties.

Daarom was er een gemengde reactie van de supporters van de club na het vernemen van de concrete interesse van de club om de schotstopper te ondertekenen.

Hier een paar reacties op Twitter.

The Gunners werden aanvankelijk in verband gebracht met een transfer van Ajax-schotstopper Andre Onana, maar de interesse is de afgelopen weken bekoeld.

Sam Johnstone van West Bromwich Albion stond ook op hun radar, en hij is naar verluidt beschikbaar voor een aanzienlijk lagere vergoeding van £ 10 miljoen.

De 28-jarige heeft een betere kalmte in het doel dan Ramsdale, en de Gunners lijken een gok te wagen op de verbetering van de laatste.

Ze hebben een goede keeperstrainer in Inaki Cana, die het beste uit Emiliano Martinez haalde voordat hij naar Aston Villa vertrok.

De club in Noord-Londen zou erop kunnen vertrouwen dat Ramsdale soortgelijke verbeteringen doorbrengt om op de lange termijn de nummer één rol te verdienen.

Statistieken van Squawka.com en FBref.com

Lees: Arsenal is koploper om Chelsea-spits Tammy Abraham vast te leggen.


Posted By : Unitogel