Juventus bekeek een tweejarige huurovereenkomst voor Barcelona-middenvelder Miralem Pjanic


Juventus is in gesprek met Barcelona over een verlengde huurovereenkomst voor middenvelder Miralem Pjanic, beweert het Spaanse blad Sport.

Pjanic kwam afgelopen zomer over van Juventus voor een verrassende transfer van 60 miljoen euro. Arthur bewoog zich in de tegenovergestelde richting in een afzonderlijke deal van € 72 miljoen.

De Bosniër worstelde afgelopen seizoen om aanspraak te maken op een vaste rol onder manager Ronald Koeman, met slechts 1.295 minuten in alle competities.

Hij is deze zomer vrij om de club te verlaten en de Bianconeri zijn bereid hem voor een seizoen te huren met een optie voor nog een jaar.

De 31-jarige heeft een goede relatie met manager Massimiliano Allegri en hij zou bereid zijn om een ​​loonsverlaging te nemen om zich weer bij de Serie A-giganten te voegen.

De club heeft tijd gevraagd om Aaron Ramsey te ontslaan, zodat ze het salaris van Pjanic kunnen betalen. De Blaugrana zijn blij om hem van hun loonsom te krijgen.

Sportlens weergave:

De ruil van Pjanic-Arthur werd voornamelijk gedaan om financiële redenen en veel Barcelona-fans waren teleurgesteld over de transferovereenkomst.

Net als Pjanic had Arthur een moeilijke debuutcampagne voor de Bianconeri. Hij kampte met een beenblessure die zijn prestaties belemmerde.

De Braziliaan onderging onlangs een operatie die hem voor drie maanden zou kunnen uitsluiten. Pjanic lijkt de belangrijkste kandidaat van de club om de leegte op te vullen.

De uitleenovereenkomst kan ideaal zijn voor beide clubs. Juventus krijgt de kans om Pjanic opnieuw in dienst te nemen, die een constante speler voor hen was.

Elders kunnen de Catalaanse reuzen van de gelegenheid gebruik maken om hun overtollige loonsom te verlagen, waardoor ze geen nieuwe aanwinsten kunnen registreren.

Ze moeten nog herstellen rond € 160 miljoen aan lonen en afschrijvingen, en Pjanic zou deze zomer een van de vele spelers kunnen worden ontslagen.

Sergio Agüero, Memphis Depay, Eric Garcia en Emerson Royal moeten nog worden geregistreerd door La Liga. Dezelfde regel geldt voor Lionel Messi.

Het contract van Messi liep op 30 juni af. Hij heeft overeenstemming bereikt over een nieuwe deal met een loonsverlaging van 50 procent. La Liga heeft geweigerd een uitzondering voor hem te maken.

Statistieken van Transfermarkt.com

Lees: Everton opent gesprekken om Juventus-verdediger Merih Demiral vast te leggen.


Posted By : Uni togel