Leicester City, Southampton en Burnley geïnteresseerd in Ainsley Maitland-Niles


Leicester City, Southampton en Burnley behoren tot de clubs die geïnteresseerd zijn in het aantrekken van Arsenal-middenvelder Ainsley Maitland-Niles deze zomer, BBC Sport-verslaggever Simon Steen beweert.

De 23-jarige werd in de tweede helft van vorig seizoen uitgeleend aan West Bromwich Albion, nadat hij moeite had om de reguliere speelminuten veilig te stellen onder manager Mikel Arteta.

Met nog twee jaar te gaan op zijn contract, lijken de Gunners open te staan ​​voor het goedkeuren van zijn verkoop, omdat ze geld willen terugverdienen voor mogelijke nieuwe aankopen deze zomer.

The Foxes and Saints wilden Maitland-Niles in januari in bruikleen geven. Ze zijn weer in de running om samen met Sean Dyche’s Burnley te tekenen.

Sportlens weergave:

Maitland-Niles is een centrale middenvelder van beroep, maar hij speelde bijna 90 procent van zijn wedstrijden voor de Gunners als vleugelverdediger/vleugelverdediger.

De Saints wilden hem in januari uitlenen, maar ze beschouwden hem alleen als vleugelverdediger. Als gevolg hiervan wees Maitland-Niles ze af.

Ondertussen waren de Foxes ook enthousiast over zijn diensten, maar de Gunners verwierpen het voorstel omdat de eerstgenoemden met hen concurreerden voor Europees voetbal.

Beide clubs hebben deze zomer hun interesse nieuw leven ingeblazen en het lijkt erop dat Burnley ook in de race is voor Maitland-Niles.

The Foxes lijken de meest lucratieve optie voor Maitland-Niles met de aantrekkingskracht van Europa League-voetbal, maar hij wil zekerheden van speeltijd.

De club is goed gedekt in beide vleugelverdedigers, terwijl hetzelfde kan worden gezegd over hun middenveld na de overname van Boubakary Soumare.

Daarom lijken de Saints and Clarets realistische kanshebbers voor zijn handtekening. De Engelsman zou kunnen aansluiten bij de club die hem regelmatig minuten vanaf het middenveld aanbiedt.

The Gunners hebben vorig jaar een bod van 20 miljoen pond van Wolverhampton Wanderers afgewezen. Ze zouden zijn verkoop deze zomer voor een vergelijkbare prijs kunnen goedkeuren.

Maitland-Niles speelde tot nu toe 79 Premier League-optredens.

Statistieken van Transfermarkt.com

Lees: Chelsea enthousiast over Domenico Berardi, West Ham hebben ook gevraagd.


Posted By : Unitogel