Newcastle United wil Phil Jones transfervrij overnemen


Newcastle United is een van de clubs die interesse heeft om Manchester United-verdediger Phil Jones gratis over te nemen, meldt 90min.

Jones speelde afgelopen seizoen geen enkele wedstrijd voor de Rode Duivels, omdat hij herstellende was na een operatie aan een knieblessure.

Hij heeft nog twee jaar te gaan met een contract van £ 100.000 per week, maar de club staat te popelen om hem deze zomer gratis te laten transfereren.

Magpies-baas Steve Bruce is een bewonderaar van de Engelse international en de club werd eerder vorig jaar in verband gebracht met de diensten van Jones.

De Tyneside-outfit zou blij zijn met de mogelijkheid om hem gratis te contracteren, maar United moet mogelijk Jones afbetalen om hem een ​​loonsverlaging te laten accepteren.

Afgezien van de Magpies, hebben Everton, West Ham United, Crystal Palace en Burnley ook interesse in de centrale verdediger.

Sportlens weergave:

De 29-jarige werd gedurende zijn hele carrière gehinderd door blessures en hij speelde in geen van de laatste zeven campagnes 30 wedstrijden.

Jones is momenteel de vijfde keus centrale verdediger met Harry Maguire, Victor Lindelof, Eric Bailly en Axel Tuanzebe voor hem in de pikorde.

De Rode Duivels staan ​​op het punt om Raphael Varane binnen te halen, en dit zou een einde maken aan de vooruitzichten van Jones om volgend seizoen een comeback te maken bij de club.

De club probeert hem van de loonsom af te krijgen. Het kan echter zijn dat ze een deel van het loon moeten betalen voor de resterende duur van zijn contract.

De Magpies lijken de meest waarschijnlijke bestemming voor Jones, en het valt nog te bezien of hij zichzelf kan bewijzen door consistentie te vinden.

Op 29-jarige leeftijd heeft hij nog heel wat jaren voor zich op het hoogste niveau, maar hij moet ongedeerd blijven om regelmatig te spelen en zijn verloren vertrouwen terug te winnen.

Statistieken van Transfermarkt.com

Lees: Newcastle United wil Chelsea-middenvelder Conor Gallagher in bruikleen geven.

Posted By : Unitogel