Tottenham Hotspur kondigt de komst van Bryan Gil van Sevilla aan


Tottenham Hotspur heeft de komst van Sevilla-vleugelspeler Bryan Gil aangekondigd.

Gil is sinds zijn elfde bij Sevilla en kwam in 2012 naar de academie. Hij bracht zes jaar door in de jeugdteams en één seizoen bij de reserves voordat hij in januari 2019 zijn eerste optreden voor het seniorenteam verdiende.

De 20-jarige werd de afgelopen twee seizoenen grotendeels uitgeleend aan Leganes en Eibar. Het was bij de laatste waar hij in het oog sprong, scoorde vier en assisteerde drie voor de onderste geplaatste kant. Deze vorm leverde hem drie interlands op voor het Spaanse nationale team en een plaats in de voorlopige selectie van Luis Enrique voor Euro 2020.

Nu heeft hij zijn langverwachte verhuizing naar Tottenham voltooid, zoals bevestigd door de club op Twitter. Er wordt aangenomen dat de vergoeding € 25 miljoen waard is, terwijl vleugelspeler Erik Lamela de andere kant op gaat. Hij wordt hun tweede aanwinst van de zomer, na de aankondiging van Atalanta-doelman Pierluigi Gollini in bruikleen.

De Spanjaard speelt overwegend links, maar kan ook als aanvallende middenvelder of rechts spelen. Het is onwaarschijnlijk dat hij veel speeltijd krijgt op zijn voorkeurspositie, aangezien de Zuid-Koreaanse ster Heung-min Son die plek al bezet.

Er is niet veel ruimte voor verandering in de voorste drie van Spurs. Son is op enige afstand hun beste vleugelspeler, terwijl Harry Kane een vastgenagelde starter door het midden is als hij fit is – hoewel hij deze zomer sterk in verband wordt gebracht met een transfer.

De beste kans van Gil om te starten komt aan de rechterkant. In die functie neemt hij het op tegen de Braziliaan Lucas Moura en voormalig PSV Eindhovenaar Steven Bergwijn.

Wat Lamela betreft, hij verlaat Tottenham na acht jaar in Noord-Londen. Hij werd in 2013 overgenomen van Roma voor naar schatting £ 30 miljoen met de bedoeling om sterman Gareth Bale te vervangen, die voor een toenmalig wereldrecordbedrag was verkocht aan Real Madrid.

Zijn carrière bij de Lilywhites was respectabel, maar hij bereikte nooit de hoogten die van hem werden verwacht. In zijn 255 optredens scoorde hij 37 doelpunten, waarmee hij de club naar de Champions League-finale in 2019 hielp.

Het hoogtepunt van zijn Spurs-carrière zou zijn ongelooflijke rabona-doelpunt zijn tegen Arsenal in de Noord-Londen Derby van afgelopen maart tegen de bittere rivalen Arsenal. De staking werd later uitgeroepen tot doelpunt van het seizoen in de Premier League.

Lees ook: Tottenham en Wolverhampton Wanderers geïnteresseerd in Aaron Ramsey


Posted By : Unitogel